dinsdag 12 april 2011

Kritisch filmpje over het centrumplan Utrecht

In 2002 werd er een referendum gehouden over de aanpak van de stationsomgeving van Utrecht Centraal. Men was ontevreden over de huidige opzet van het stationsgebied, waarbij Hoog Catharijne als zeer negatief werd ervaren. Men koos voor een groene en ruime opzet van het stationsgebied. Het station werd meegenomen in de plannen voor wereldstations van de NS, en de sleutelprojecten van het ministerie van VROM. Zie ook: de website van ProRail

Artist impression Utrecht Centraal

Hierover staat een mooi filmpje op Youtube. Sinds het referendum in 2002 is er veel veranderd in de plannen voor het stationsgebied. Om een lang verhaal kort te maken, het centrumplan Utrecht wordt een Hoog Catharijne 2, terwijl de aanleiding voor de plannen was dat Hoog Catharijne als ongewenst werd ervaren, door de verloedering, de slechte stedenbouwkundige aanpak en de vele junks.Via Sargasso, waar ook een reactie is te lezen van de hooggeleerde heer Tejo Spit.

1 opmerking:

  1. Ze zouden er nu mee moeten stoppen. Kunnen we niet opnieuw een referendum organiseren? Waar is Henk Westbroek als je hem nodig hebt?

    BeantwoordenVerwijderen